akoestiek horeca

Uit eten smaakt beter met goede akoestiek.

Akoestiek in horecagelegenheden staat vaak onderaan op de lijst. Geluid is echter van groot belang voor de kwaliteit van het eten en de ervaring van de bezoekers. Goede akoestiek is een ‘must’. Door het beperkte budget wordt dit vaak geschrapt uit de aanbestedingen.

Het effect van slechte akoestiek

Een slechte akoestiek werkt storend, gasten kunnen elkaar slecht verstaan en sommige geluiden komen hard binnen wat vermoeidheid veroorzaakt. Daarnaast overstemd de muziek vaak, waardoor de gasten harder gaan praten en een grotere galm creëert. Sommige problemen zijn makkelijk te verhelpen met bijvoorbeeld goede glijnagels onder stoelen en tafels. Het gebruik van zachte materialen, zoals kleden en gordijnen, werken ook mee aan een betere akoestiek.

Toch is dit bij sommige horecagelegenheden nog steeds niet genoeg. En een slechte akoestiek, kan je klanten kosten. Niets is zo vervelend als constant moeten schreeuwen om jezelf verstaanbaar te maken. Maar hoe kun je de akoestiek verbeteren zonder grote aanpassingen in het interieur?

Akoestisch plafondpaneel

Een industriële inrichting met betonnen vloeren, metalen en houten elementen is helemaal van nu. Het interieur ziet er geweldig uit, dus je wil ook geen grote aanpassingen maken in het design. Onze oplossing hiervoor is het akoestische plafondpaneel. Deze plafondpanelen zorgen ervoor dat geluidgolven in een ruimte gebroken worden. Ze kunnen geheel onopvallend worden opgehangen of juist bedrukt worden als echte eyecatcher! Bekijk hier een van onze referenties.

Akoestisch wandpaneel

Geen grote aanpassingen maken, maar wel een extra boost aan je interieur geven? Creëer het wauw effect met ons akoestisch wandpaneel. Een prachtige skyline, landschap of zonsondergang? Je kan het allemaal zelf kiezen met je eigen opdruk. Daarnaast kun je de grootte zelf bepalen door het maatwerk wat wij leveren. Bekijk hier een van onze referenties.

Terug naar het overzicht