Circulaire economie met modern design

Duurzaamheid wordt beetje bij beetje belangrijker in de wereld, daarmee ook in de interieur-industrie komen duurzaamheid en design steeds vaker samen. In het jaar 2021 zal dit niet veranderen. We krijgen steeds meer producten van bioplastic te zien, gaan vaker voor gerecyclede materialen én gaan voor items die een lager impact op het milieu hebben.

Nyink is constant bezig om zichzelf te verduurzamen. Al in de begin jaren koos Nyink voor gerecyclede spijkerbroeken als akoestisch materiaal te gebruiken om zo afgedankte spijkerbroeken een tweede leven te geven. Het akoestische materiaal van onze akoestische producten zijn niet alleen gerecycled, maar werken ook bij aan een gezonde werkomgeving. Vanwege de natuurlijke vezels is het akoestische materiaal vochtregulerend, wat inhoudt dat het overtollig vocht uit de lucht trekt en afstaat wanneer de lucht droog is.

Daarnaast hebben onze aluminium frames niet alleen een moderne look, maar bestaat ook voor 58% uit gerecycled aluminium. Aan het einde van de levensloop wordt het overgrote deel aluminium gerecycled. Volgens het International Aluminium Institute is zelfs 75% van het aluminium wat ooit geproduceerd is nog steeds in gebruik.

Wist je dat: Gerecycled aluminium maar 5% van de energie kost van nieuwe productie?

Alle inkomende materialen en producten die binnenkomen bij Nyink worden hergebruikt! Van plastic tot karton en van hout tot aluminium. Zonder circulaire economie kan er namelijk niet meer geleefd worden. De grondstoffen raken op en zonder grondstoffen geen welvaart. Benieuwd wat we nog meer doen aan recycling en hergebruik van producten? Volg ons dan op onze socials en kom er alles over te weten!

Terug naar het overzicht