akoestiek belwerkplek

Concentratie verbeteren op kantoor of in de klas

Iedereen heeft wel eens moeite om zich goed te concentreren op kantoor of in de klas. Een collega die hard praat tijdens het bellen of een klasgenoot die erg druk  is waardoor jij je niet kunt concentreren. Jij begint je er aan te storen en dat is minder prettig. Helaas is dit vaak de realiteit. Echter biedt Nyink meerdere oplossingen aan, zoals het concentratiescherm of één van de werkplekafscheidingen, om dit probleem op te lossen. Door deze oplossingen kun jij je beter concentreren en word je minder snel afgeleid door de omgeving. Met dit blog geven wij je graag meer uitleg over de verschillende oplossingen.

Gerecyclede spijkerbroeken

Nyink biedt meerdere akoestische oplossingen aan zoals het concentratiescherm, akoestische opzetwand, bureaudivider en roomdivider. Door het juiste materiaal te gebruiken wordt het geluid gedempt en heb jij minder last van omgevingsprikkels. De akoestische waarde wordt gecreëerd door gerecyclede spijkerbroeken. Deze unieke werkwijze creëert een hoge akoestische waarde, wat de geluidsgolven afbreekt, waardoor je minder prikkels van de omgeving ontvangt en je beter kunt concentreren op het werk waar je mee bezig bent.

Het voordeel van een scheidingswand

Verschillende akoestische oplossingen

 

De naam zegt het al, maar de scheidingswand zorgt voor een scheiding van de ruimte en verlaagd de akoestische waarde. Het voordeel van de scheidingswanden van Nyink is dat het een hoge akoestische waarde heeft (0.95aw). Dit zorgt er dus voor dat het geluidsniveau van de omgeving flink wordt verlaagd. Als voorbeeld nemen we de akoestische bureaudivider die tevens zorgt voor een visuele afscheiding. Dit scherm zorgt ervoor dat jij minder last hebt van degene tegenover of naast jou. Ideaal voor op kantoren waar veel gebeld wordt.

Bij de akoestische roomdivider geldt dezelfde akoestische waarde en daarnaast heeft dit product nog een extra voordeel. Doordat je de roomdivier op verschillende voetstellen kunt zetten, kun je dit paneel verplaatsen en gebruiken waar jij wilt. Stel je voor dat je op een flexibele werkplek rustig wil gaan werken, maar wanneer je er komt merk je dat er veel omgevingsprikkels zijn. Dankzij deze verrijdbare divider kun je in enkele seconden een rustige werkplek creëren en heb jij die gewenste rustige werkplek. Dit product kent daardoor een extra voordeel.

De oplossing voor het onderwijs

Het concentratiescherm is dé akoestische oplossing voor in de klas en heeft net als bovenstaande vernoemde producten een hoge akoestische waarde. Heb je leerlingen die graag (flexibel) in een rustige leerplek willen leren/werken? Dan werken de akoestische waardes perfect om rust te creëren. Een groot voordeel van het concentratiescherm is dat de binnenkant van akoestisch materiaal en de omhulzing van stof is, waardoor het product kindvriendelijk is en makkelijk is om op te bergen. Het concentratiescherm is daarnaast makkelijk aan een tafel te bevestigen door de elastieken die aan het concentratiescherm vastzitten. Daarnaast kun je het scherm na gebruik eenvoudig in elkaar klappen waardoor het op verschillende plekken te gebruiken en op te beren is.

Heb je een vraag over één van onze oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op via de chatbox aan de rechterkant van je scherm, het contactformulier of bel ons gerust op 0544 – 700 204.

Terug naar het overzicht