Nyink vakman Dave

Dave: “Mijn afstudeerstage bij Nyink”

Mijn naam is Dave Lageschaar en ik woon in Groenlo. Momenteel ben ik bezig om mijn opleiding hbo Commerciële Economie af te ronden aan het Saxion te Enschede en doe dit door een onderzoek te schrijven voor Nyink. (Daarnaast ben ik overigens ook parttime paneelbouwer en chef magazijn.) Ik ken de firma Nyink al een lange tijd, aangezien Erik een oud-collega van mij is geweest bij de lokale supermarkt en we regelmatig nog contact hadden in de weekenden. Ik sprak Erik aan op het feit dat ik een afstudeerplek nodig had en binnen een week kon ik langskomen voor een gesprek. Enkele dagen later was alles rond.

Hoe gaat het met het afstudeeronderzoek?

Het onderwerp van mijn scriptie kwam uit een brainstormsessie waarbij we met zijn drieën (Erik, Peter en ik) verschillende doelgroepen in kaart brachten. Uiteindelijk leek het ons het beste om de uitzendbranche te onderzoeken, omdat deze bedrijven veel communiceren en waarschijnlijk snel last hebben van geluidsoverlast en/of ruis. Zowel via de telefoon als aan bureaus met uitzendkrachten. De belangrijke vraag die speelt tijdens het onderzoek is: “In hoeverre is er een behoefte aan akoestische producten in de uitzendbranche?”. Momenteel heb ik al vele gesprekken gehad met facility managers van zowel Randstad als YoungCapital en kan ik al deels concluderen dat er een behoefte is aan de akoestische productlijn van Nyink. Ik ben nu ongeveer drie maanden onderweg en ben van plan om mijn concept nog voor de vakantie in te leveren, zodat ik met alle rust de feestdagen in kan gaan en kan genieten van mijn familie en vrienden.

En hoe bevalt het om bij Nyink stage te lopen?

Nyink is een hele leuke onderneming om stage te lopen. Het is een bijzonder hecht team waar veel gecommuniceerd wordt. Alles is bespreekbaar en als je ergens tegenaan loopt kan ik altijd bij Peter en Erik terecht. Doordat ik van mijzelf redelijk snel afgeleid ben, heb ik de mogelijkheid om ook af en toe mijn hoofd leeg te maken op de weg of in het magazijn. Soms moet ik nog wel wennen aan de begeleiding van Erik en Peter aangezien ik vaak alles zelf wil doen, terwijl ik hun hulp juist goed kan gebruiken. Daar maak ik (nog) niet altijd gebruik van. Zelf vind ik Nyink mede daarom een toponderneming waar je goede begeleiding krijgt. Daarnaast gaat er geen dag voorbij zonder te lachen en heb ik elke dag plezier. Het is absoluut geen straf om 40 uur per week bij Nyink te zitten.

Wat is jouw advies aan studenten?

Ik raad Nyink bij iedere student zowel MBO als HBO aan, aangezien er altijd wel relevante vraagstukken liggen die beantwoord kunnen worden en je er veel kunt leren. Het is dus zeker een aanrader! Wanneer je denkt dat Nyink een leuk bedrijf voor jou is om meer te leren van het bedrijfsleven, bekijk dan rustig de website en langskomen mag ook altijd. Dan zie ik je wel langskomen 😉

Terug naar het overzicht