Duurzaam produceren

Het is vandaag wereld recycling dag, dat is een mooie aanleiding om jullie een kijkje te geven in ons duurzame productieproces. Bij Nyink vinden we duurzaamheid ontzettend belangrijk, dit zie je onder andere terug in de gerecyclede materialen die wij gebruiken voor onze producten.

Akoestisch materiaal
Voor de kern van onze akoestische producten gebruiken we hoogwaardig akoestisch materiaal vervaardigd uit niet-herdraagbare kleding. Dit materiaal bestaat voor 90% uit gerecyclede katoenvezels die in sociale werkplaatsen gesorteerd, gevezeld en verwerkt worden.

Aluminium
Onze akoestische producten hebben een stabiele en sterke aluminium omlijsting. Van al het aluminium dat gebruikt wordt bij Nyink is ongeveer 58% gerecycled.

 

Wist je dat het recyclen van aluminium maar 5% van de energie kost die nodig is voor de productie van nieuw aluminium?

Stoffering
Onze producten zijn voorzien van een akoestisch open stoffering die geproduceerd is uit gerecyclede vezels. Daarnaast kan de stoffering verwisselt worden wanneer deze beschadigd is of wanneer men op de kleur of print is uitgekeken, hierdoor wordt de levensduur van het product aanzienlijk verlengt.

Bedrukte stoffering
Voor de bedrukte panelen met een eigen print/foto maken we gebruik van biologisch afbreekbare inkt en milieuvriendelijke kleurstoffen op waterbasis.

Verpakking
Alle inkomende verpakkingen worden hergebruikt als opvulmateriaal voor de leveringen van onze producten. Daarnaast worden onze panelen verpakt met gerecycled plastic en verpakkingsmateriaal.

 

Terug naar het overzicht