Een akoestisch paneel is gewoon een gestoffeerd stuk schuim

We horen het vaker: Akoestiek verbeteren met een stuk hout of schuim met een stoffering eromheen.  Natuurlijk zijn alle zachte materialen een verbetering voor de akoestiek, maar waarom moet je dan een akoestisch paneel aanschaffen met speciaal akoestisch materiaal erin verwerkt?

Akoestische producten zijn speciaal ontworpen om akoestisch comfort te vergroten en om overlast door ongewenste geluiden te minimaliseren. Een gestoffeerd stuk schuim of hout wordt vaak in gezet, maar is dit geschikt voor iedere situatie?

Een gestoffeerd stuk schuim is eigenlijk een niet-verweven stof of schuim, dat zorgvuldig is geselecteerd op dikte, dichtheid en materiaal. Het vermengen van verschillende soorten materiaal verbetert de akoestische comfort in een ruimte, doordat het geluid van verschillende frequenties absorbeert.

Duurzaam akoestisch materiaal
Het akoestisch materiaal van Nyink is vervaardigd uit niet herdraagbare kleding met verschillende soorten materialen, waardoor geluiden van verschillende frequenties worden opgenomen. Dit materiaal bestaat voor 90% uit gerecyclede katoenvezels die in sociale werkplaatsen gesorteerd, vervezeld en verwerkt worden. De dichtheid van de katoenvezels zorgen voor een optimale geluiddemping met een akoestische waarde van 0,95αw, terwijl schuim het aflegt met een akoestische waarde van 0,70αw.

Afhankelijk van de dikte van het vulmateriaal heeft het paneel verschillende akoestische eigenschappen. Hoe dikker het materiaal en hoe groter het paneel, hoe effectiever het zal zijn om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. De stof waarmee een paneel is bekleed is net zo belangrijk. Dit kan direct effect hebben op het geluidsabsorberend vermogen van het gehele paneel. De speciale Camira stoffering is een geluid doorlatende stoffering en zorgt ervoor dat het akoestisch materiaal aan de binnenzijde het geluid optimaal kan opnemen. Het hoge absorptie vermogen wordt bereikt dankzij de combinatie van vorm en vezels.

Conclusie….. De akoestische panelen van Nyink zijn zeker niet een gewoon gestoffeerd stuk schuim. Er is onderzoek gedaan naar elk materiaal afzonderlijk. Samen resulteert dat in een hoogwaardig akoestisch paneel. Dus of je nou een wandpaneel, roomdivider of een van onze andere product bestelt, al onze producten bevatten hoogwaardig akoestisch materiaal waardoor de akoestiek in huis of op kantoor aanzienlijk verbetert.

Nog vragen over onze akoestische oplossingen of gewoon benieuwd wat we te bieden hebben? Neem dan contact op met info@nyink.nl of bel naar 0544 – 700204

Terug naar het overzicht