Hoe creëer je duurzaam onderwijs?

Bij het woord duurzaam wordt er al snel gedacht aan milieu, energieverbruik en het gebouw. Duurzaam onderwijs is meer dan dat: onderwijs dat op alle gebied is voor de mensen die er werk en les krijgen. Leerlingen bewust maken van hun omgeving en iets toevoegen aan de toekomstige maatschappij. Dit gaat uiteraard wel gepaard met gebouwen die zo duurzaam mogelijk zijn ingericht.

Duurzaamheid in een veranderende samenleving

Duurzaamheid is dus een heel breed begrip, maar wel met duidelijke overeenkomsten: duurzaam onderwijs bereidt kinderen voor aan een duurzame en snel veranderende samenleving. Een groen gebouw, het omgaan met afval en nieuwsbrieven alleen nog maar online versturen is net zo van belang in deze veranderende samenleving. Duurzaamheid is nog geen kerndoel in het onderwijs, maar er wordt wel steeds vaker bij stil te gestaan. Met het creëren van een duurzame leerplek leert de leerling wat voor impact duurzaamheid heeft in de hedendaagse en toekomstige samenleving.

Hoe helpen wij daaraan bij?

Wij willen graag helpen met het verwezenlijken van duurzame leerplekken voor leerlingen. Niet alleen om duurzaam onderwijs te creëren, maar ook om de gezondheid van de leerlingen te behouden. Wij zorgen voor een gezonde en duurzame leeromgeving, met behulp van onze akoestische producten. Van concentratiescherm tot akoestisch wandpaneel, roomdivider en opzetwand, ze worden allemaal gemaakt van gevezelde en geperste spijkerbroeken. De akoestiek zorgt ervoor dat elke leerling geconcentreerd kan leren in elke gecreëerde leeromgeving. Bekijk hier al onze duurzame oplossingen.

Terug naar het overzicht