Stage lopen Nyink

Mijn stage bij Nyink

“Mijn naam is Job Harmsen, een jongen van 17 jaar uit Eibergen en ik volg de opleiding (Junior) Accountmanager (niveau vier) aan het Graafschap College te Doetinchem. Tijdens deze opleiding volg ik vakken zoals economie, Nederlands, Duits en Engels. Ook leer ik dingen zoals acquisitie, verkoop en het opbouwen van een netwerk met betrekking tot klanten en eventuele nieuwe accounts. In de laatste 10 weken van het 1e leerjaar is het de opdracht om te gaan stagelopen en in de eerste 10 weken van het 2e leerjaar ook. Dit nog wel bij hetzelfde stagebedrijf: Nyink.”

Hoe ben je bij Nyink gekomen?

“Tijdens de les Bagage Voor Je Stage kreeg ik de opdracht van mijn leraar om te beginnen met het zoeken naar een stagebedrijf. Dit was mogelijk via de site www.stagemarkt.nl. Op deze site kwam ik in mijn omgeving 10 erkende leerbedrijven tegen. Van al deze bedrijven heb ik de website bezocht. Nyink trok bij mij de meeste aandacht omdat ik las op de site dat het bedrijf sinds 2011 bestaat en is opgericht door twee jongondernemers. Bij mijn leraar heb ik toen geïnformeerd of hij bekend was met deze onderneming en of dit misschien bij mij zou passen. Hij was erg enthousiast en wist veel te vertellen over Nyink. ”

“Hij vertelde onder andere dat de werkzaamheden variërend waren. Bijvoorbeeld op kantoor, maar ook in de werkplaats. Deze positieve informatie was voor mij de aanleiding om contact op te nemen. Twee weken nadat ik contact met Peter had gehad en mijn Curriculum Vitae en sollicitatiebrief had achtergelaten werd ik gebeld voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek heb ik nog meer te horen gekregen over de firma Nyink en kon ik mezelf ook beter introduceren. Na een week kreeg ik een telefoontje dat ik stage mocht gaan lopen bij Nyink.”

Hoe vind je het bij Nyink?

“Inmiddels heb ik mijn eerste 10 weken er alweer op zitten. In deze periode heb ik al veel geleerd. Zo mocht ik mee naar verkoopgesprekken en heb ik beurzen bezocht. Dit was leuk en heel leerzaam. Op het kantoor in Groenlo ben ik veel bezig met mailings te versturen en ben ik gegevens aan het verzamelen over bedrijven voor mijn onderzoek wat ik mijn laatste stageperiode mee ga bezig houden.”

“Als ik even het werk op kantoor zat ben dan heb ik de vrijheid om bijvoorbeeld een uurtje in de werkplaats te werken. Zodoende heb ik een goede kennis gekregen van de producten wat natuurlijk helpt bij mijn verdere onderzoek in de 2de periode. Naast de werkzaamheden bij Nyink moet ik ook nog een verslag voor school maken. Ik kan Peter en Erik altijd alles vragen. De sfeer bij de firma Nyink is super. Ik kan elke andere student de firma Nyink aanbevelen voor een stageplaats. ”

Wil jij ook, net als Job, graag stagelopen bij Nyink? Neem dan contact met ons op via info@nyink.nl. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet 🙂

Terug naar het overzicht