akoestiek talenpractica

Rust bij talenpractica

Onze akoestische oplossingen bieden niet alleen op kantoor uitkomst, maar zijn breed inzetbaar. Ook in huis, op school en in de vrije tijd is er namelijk behoefte aan rust. Zo ook op de Universiteit van Utrecht. Voor de talenpractica was men opzoek naar een oplossing die het geluid op de werkplekken dempt. De oplossing werd gevonden in onze akoestische opzetwand. Doordat maatwerk bij ons standaard is hebben we een oplossingen ontwikkeld die exact aansluit op de wensen van de klant.

Zoals de naam al aangeeft, zijn de talenpractica speciaal bedoeld voor het oefenen van communicatieve en auditieve vaardigheden. Tijdens deze practica moeten meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen praten en luisteren zonder te veel overlast van elkaar te hebben. Dit biedt een akoestische uitdaging die we hebben opgelost met een maatwerkvariant van onze akoestische opzetwand.

 

Akoestische opzetwand

De akoestische opzetwand wordt veelal ingezet op onrustige werkplekken. Sinds dat men is gaan werken met open kantoren en grote open studielokalen is het steeds lastiger voor mensen om zich te controleren. Er zijn constant prikkels om je heen die er voor zorgen dat de aandacht wordt weggetrokken van je werk. Denk hierbij aan voorbijlopende mensen, rommel van een ander, een printer die aanslaat of een bellende collega.Onze akoestische opzetwand zorgt ervoor dat deze prikkels beperkt worden. Niet alleen schermt het de werkplek af van beweging en rommel, de schermen dempen ook 95% van het spraakgeluid dat het paneel in gaat.

 

Oplossing talenpractica

In het geval van de talenpractica is met name de geluiddemping van groot belang. Doordat meerdere leerlingen tegelijkertijd in de ruimte aan het bellen zijn is er een overmaat van geluid, en de reflectie hiervan dat een storende nagalm veroorzaakt. Je kent het waarschijnlijk wel als je gebeld wordt door een callcenter en je de gesprekken van anderen op de achtergrond mee kan luisteren. In dit geval hebben we de akoestische opzetwanden iets over de tafels laten uitsteken om ervoor te zorgen dat een groot deel van het geluid bij de bron gedempt wordt. Door dit op elke werkplek te herhalen wordt het brongeluid voor een groot deel weggenomen en dus ook de storende galm.

 

Ook onze hulp nodig?

Heb jij ook een akoestisch vraagstuk en weet je niet wat je er mee aan moet, of kun je je slecht concentreren op je werkplek door veel beweging en geluid om je heen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een advies is altijd gratis en door onze maatwerk tekenservice kunnen we de gewenste situatie perfect visualiseren.

 

Neem vrijblijvend contact op met Erik

Mail: eweenink@nyink.nl
Bel: 0544 – 700204
WhatsApp: 06 – 18102181

 

Terug naar het overzicht