schriftelijke-toetsing

Schriftelijke toetsing

Onze spiekschermen bieden ook uitkomst in het reguliere klaslokaal. Ons inklapbare spiekscherm verminderd fraude bij schriftelijke toetsing en verbeterd de concentratie bij individuele opdrachten. Ook het Sint Janslyceum koos voor deze oplossing!

Het Sint Janslyceum in Den Bosch was op zoek naar meubilair voor vier lokalen die voor meerder doeleinden gebruikt dienen te worden, namelijk het reguliere lesgeven én het afnemen van schriftelijke toetsen, waarbij zo min mogelijk fraude kan worden gepleegd. Deze twee activiteiten moeten in het zelfde lokaal plaats vinden, zonder dat men het meubilair dient te verplaatsen. De lokalen dienen dus multifunctioneel te zijn, zonder dat de leerkracht of leerlingen inspanning hoeven te doen als er omgeschakeld wordt van lesgeven naar toetsing.

Oplossing
Nyink kwam met een oplossing waarbij er dubbele leerlingset naast elkaar wordt geplaatst, met daar tussen in het Privascreen, een in- en uitklapbaar anti spiekscherm. Er zullen meerdere van deze dubbele sets achter elkaar worden gezet, zodat er een rij ontstaat van vijf dubbele leerlingsets met het in- en uitklapbare spiekscherm er tussen. Hiervan worden er 3 rijden parallel aan elkaar geplaatst, waardoor er 30 leerlingen kunnen plaats nemen. Bij het klassikaal lesgeven, zijn de anti-spiekschermen omlaag en is het een regulier theorielokaal. Vervolgens wordt er getoetst en kunnen de leerlingen zeer eenvoudig de anti-spiekschermen omhoog klappen, waardoor er niet meer bij elkaar kan worden afgekeken en de concentratie wordt verbeterd. Na de toets klappen de leerlingen de anti-spiekschermen weer eenvoudig in en kan er vervolgens weer klassikaal worden lesgegeven. De Privascreens zijn niet alleen toepasbaar bij toetsing, maar ook bij individuele opdrachten waarbij een goede concentratie gewenst is.

Nyink heeft sets van 64 leerlingtafels met 64 leerlingstoelen geleverd, waarbij tussen elke twee leerlingtafels 32 Privascreens (in- en uitklapbaar anti-spiekscherm) geplaatst zijn. Vanwege het grote succes, volgen er binnenkort nog een aantal lokalen met dezelfde opstellingen. Meer informatie over dit inklapbare spiekscherm? bekijk het product hier.

Terug naar het overzicht