Stage bij Nyink

De afgelopen drie maanden hebben wij 2 stagiaires mogen verwelkomen bij team Nyink. Luc die de opleiding assistent manager internationale handel studeert en Willem die marketing en communicatie studeert. Alle twee in het eerste jaar van het Graafschap College te Doetinchem.

Beide mannen vertellen hier een klein stukje over hun tijd bij Nyink. Nieuwsgierig welke taken zij binnen het bedrijf uitvoeren, lees dan verder!

Luc:
Een stageplek vinden is niet makkelijk, vooral niet in deze tijd. Gelukkig heb ik een plek gevonden die goed aansluit bij mijn opleiding voor assistent manager internationale handel.

De sfeer is heel erg gezellig en er gebeuren ook dingen die een groter bedrijf niet zou doen, zoals Döner Donderdag en Patat Vrijdag. De werkzaamheden die je doet hebben een makkelijke maar brein brekende draai en je kunt er veel tijd in steken. Er zijn natuurlijk dingen die je als stagiair kunt verwachten zoals koffie zetten en schoonmaken, een beetje als een klusjesman behandeld worden. Bij Nyink is dat niet zo, je krijgt ook inzage in de kern van het bedrijf en je kan meehelpen om het bedrijf te laten groeien.

Aangezien het een klein bedrijf is wat bestaat uit jonge mensen heb je contact met iedereen, ook in de werkplaats. Er is altijd wat te doen. Al weet je het zelf niet kun je het vragen, aan zowel de managers als de productie. Daarnaast heb je alle tijd om aan de stage opdrachten te werken.

Willem:
Ik was het internet aan het afspeuren voor een bedrijf die een stage plek beschikbaar had voor mijn opleiding. Tijdens het rondspeuren kwam ik Nyink tegen. Nyink leek mij het perfecte bedrijf door het jonge en ervaren team.

Ik besluit te solliciteren en krijg gelijk het goede nieuws dat ik ben aangenomen! Al gauw krijg ik de opdracht om de Engelse website bij te werken en blogs te schrijven voor de online kanalen. Bij de opdrachten krijg ik veel verantwoordelijkheid zoals labels ontwerpen voor de stellingen in het magazijn. Om het bedrijf helemaal te leren kennen werk ik soms ook mee in de productie, dit helpt bij het schrijven van blogs over de producten. Elke dag is anders en dat is het leukste! Daarnaast krijg ik genoeg tijd voor mijn schoolopdrachten, zo leer ik veel van het vak en blijf ik ook bij met school.

Gelukkig hoeven wij nog geen afscheid te nemen van deze heren! Volgend jaar gaan ze met vlag en wimpel over naar het tweede jaar en komen ze van augustus tot februari nog twee dagen per week terug bij Nyink.

Terug naar het overzicht