Akoestisch materiaal Nyink-min

Van spijkerbroek naar akoestisch paneel

Deze week is er weer voor ± 3500 spijkerbroeken aan akoestisch materiaal bij ons afgeleverd! Deze vervezelde en geperste spijkerbroeken verwerken we in onze akoestische producten. Van concentratiescherm tot akoestisch wandpaneel, divider en opzetwand, ze worden allemaal gevuld met dit duurzame absorptiemateriaal. De verwerkte spijkerbroeken zorgen voor de geluiddemping in onze producten. De spijkerbroeken gaan echter niet rechtstreeks in onze producten, hier gaat een heel proces aan vooraf.

Het recycleproces
Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n 124 miljoen kilo aan kleding weggegooid en verbrand. Erg zonde en overbodig, aangezien de kleding eenvoudig een nieuw leven kan krijgen. De spijkerbroeken die in onze panelen verwerkt worden zijn ingezameld door Sympany. Sympany is een sociaal kleding inzamelbedrijf dat een tweede leven zoekt voor kleding. Hierbij word de bruikbare kleding verkocht en de niet herdraagbare kleding verwerkt tot isolatie of nieuwe kleding. Bij het verwerken worden de katoenvezels uit elkaar getrokken en brandvertragend gemaakt. Vervolgens is het bij het produceren van de akoestische platen zoeken naar de optimale hardheid, gewicht en hoeveelheid bindmiddel. In samenwerking met VRK hebben we een optimale persing weten te vinden voor onze akoestische producten.

Duurzaam product
Dat het akoestisch materiaal dat we toepassen duurzaam is blijkt wel weer uit de behaalde EPD score van een A+ en het behaalde DUBO keurmerk. Bekijk in onderstaande video van Sympany hoe het recycleproces van spijkerbroek tot akoestische platen in zijn werk gaat.

Terug naar het overzicht