Akoestisch plafondpaneel Nyink

“Vermindering van de galm”

Op het kantoor van BOEi in Amersfoort was er sprake van te veel ruis en galm waardoor de medewerkers zich minder goed konden concentreren. Onze oplossing? Akoestische plafondpanelen.

Het probleem: veel ruis en galm in de werkruimtes

BOEi is een maatschappelijke onderneming met passie voor het restaureren herbestemmen van erfgoed. Het kantoor is gevestigd in een oud klooster. Prachtig om inspiratie in op te doen, maar qua akoestiek liet het niet de wensen over. Het kantoor is daarnaast ingedeeld in verschillende ruimtes met elk zijn eigen geluidsprobleem.

Doordat er vooral gebruik werd gemaakt van harde materialen en er een hoog plafond was, was er sprake van veel ruis en galm. Hierdoor hadden de medewerkers last van elkaar en zorgde dit voor minder concentratie onder de medewerkers. Zonde, want geen enkele werkgever wil dat zijn/haar werknemers last hebben van concentratieproblemen. Na een zoektocht kwam het bedrijf in contact met Nyink en is er via Peter een afspraak op locatie gemaakt.

De oplossing voor BOEi

Nadat Peter op locatie is geweest, heeft het Nyink-team een offerte op maat gemaakt om de akoestiek te verbeteren. In totaal zouden enkele wandpanelen, bureaupanelen en 23 akoestische plafondpanelen van 200cm x 100cm de ruis gaan verminderen en concentratie van de medewerkers gaan verbeteren. De combinatie van de verschillende maatwerk producten is de kracht van het oplossen van het probleem. De offerte ging akkoord en de akoestische plafondpanelen werden binnen één maand opgehangen. Vervolgens ontvingen wij de volgende dag al een mooie reactie van de klant:

Nadat de akoestische panelen waren opgehangen merkte onze medewerkers direct een flinke vermindering van de galm, heel fijn! 

Daar doen wij het voor: een tevreden klant. Herken jij je in de concentratieproblemen door bijvoorbeeld hard pratende collega’s op kantoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen kijken naar een oplossing op maat.

Terug naar het overzicht