Wat betekent akoestiek voor jouw huis?

Met een groep vrienden of familie uitgebreid dineren, natafelen of borrelen in je eigen huis. Een kamer vol visite is altijd gezellig, maar wat als iedereen steeds luider gaat praten en niemand te verstaan is?

Een goede akoestiek in huis verdient meer aandacht. Te veel geluidsprikkels en een slechte akoestiek, kunnen leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Slechte akoestische ruimtes komen niet alleen in kantooromgevingen, maar ook in de zorg, het onderwijs, de horeca en zelfs in je eigen huis voor. Geluidshinder ontstaat door een combinatie van veel harde materialen en een hoog geluidsniveau. Er zijn steeds meer klachten over gehoorbeschadiging, stemproblemen, verhoogde hartslag, stress en vermoeidheid. Deze symptomen zijn vaak te wijten aan slechte akoestiek. In huizen worden steeds meer jaloezieën in plaats van gordijnen opgehangen. Heel fraai, maar dit zorgt ook voor een langere nagalm.

 

Huisdieren en galm

Honden horen tot wel vier keer beter dan wij mensen en de toonhoogtes die zij horen zijn wel twee keer zo groot. Dit zorgt ervoor dat zij ook veel meer last hebben van galm in een woning. Met name de hoge tonen kunnen er voor zorgen dat jouw hond onrustig wordt, of zich niet prettig voelt in je huis. Een goede akoestiek is dus niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je trouwe viervoeter.

 

Galm verminderen

Het ophangen van gordijnen, het neerleggen voor vloerkleden en stoffen meubels helpen tegen de galm in huis. Gordijnen absorberen geluidstrillingen, stoffen meubels absorberen veel geluid en een hoogpolig kleed is niet alleen warm, maar dempt ook veel geluid. Toch snappen wij maar al te goed dat je geen wollen kleed over je prachtige keramische vloer wilt en dat je geen pluche stoel naast je zwarte leer bank wilt hebben staan. Speciaal hiervoor heeft Nyink de oplossing waarbij je je eigen stijl kunt behouden en toch de rust in je eigen huis vindt.

“Creëer rust en behoud je eigen stijl”

Het akoestisch wandpaneel van Nyink zorg voor rust en een nieuwe uitstraling in huis. Stel je wandpaneel helemaal zelf samen: kies een foto, kleur, materiaal en Nyink zorgt ervoor dat het speciaal voor jou op maat wordt gemaakt. Wanneer je uitgekeken bent op de foto van vijf jaar geleden, met die haarcoupe die nu echt helemaal uit de mode is, dan is de foto makkelijk te vervangen. De stoffering met de foto kan eenvoudig verwijderd worden en een nieuwe stoffering wordt speciaal voor jou gemaakt.

De wandpanelen van Nyink zorgen dus voor een goede gezondheid en een eigen look in je huis. Het levert rust en comfort op, het zorgt voor een hogere productiviteit en zorgt tegelijkertijd voor een prachtige aankleding.

Bekijk hier de mogelijkheden en stel je eigen akoestisch wandpaneel samen.

Terug naar het overzicht