Week van de circulaire economie

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds meer een hot topic geworden, een circulaire economie speelt hierin een grote rol. De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd toe en hierdoor moeten we zuiniger en slimmer met grondstoffen omgaan. Het doel van de overheid is dan ook: een volledig circulaire economie in Nederland in 2050.

Ook bij NYINK zijn we continu bezig met verduurzaming en proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

  • HOUTEN BINNENFRAME

Het frame van de rondom gestoffeerde producten wordt gemaakt van LVL, gelamineerd fineerhout. LVL bestaat uit meerdere lagen 3mm vurenhoutfineer die op elkaar zijn gelijmd, hierdoor is het licht van gewicht maar relatief sterker dan staal. Het hout is volledig afkomstig van hernieuwbaar, recyclebaar hout en is dus erg milieuvriendelijk. Het is dan ook PEFC gecertificeerd en heeft een EPD milieukeurmerk.

  • AKOESTISCH MATERIAAL

Voor de vulling van onze akoestische oplossingen maken we gebruik van gerecyclede materialen. Deze zijn op basis van textielvezels die 100% gerecycled én recyclebaar zijn. Het materiaal heeft dan ook niet voor niets een DUBO keurmerk, dit toont aan dat het de meest milieuvriendelijke oplossing is voor deze toepassing!

Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid? Houd dan vooral onze socials in de gaten!

 

Terug naar het overzicht