Een combinatie van akoestische oplossingen

Aan de rand van Amersfoort ligt het prachtige ‘Onze Lieve Vrouw ter Eem Klooster’. Dit voormalige klooster wordt nu gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw, waar onder andere BOEi gevestigd is. BOEi is een pionier op het gebied van restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed. De organisatie wil leegstaand erfgoed een blijvende plek en functie in de maatschappij bieden.

Het prachtige monumentale pand van BOEi is echter een nachtmerrie als het gaat om akoestiek. Grote open ruimtes met een hoog plafond geven het gebouw karakter, maar zorgen ook voor een flinke nagalm. Aangezien de ruimte door Boei gebruikt wordt als kantoor geeft dit veel overlast. Men heeft geprobeerd dit te verminderen door zware gordijnen op te hangen, maar dit gaf niet voldoende effect.

“Toen we de ruimte binnen kwamen merkten we direct het verschil. Erg fijn!”

Aangezien het akoestische probleem dermate groot was is gekozen voor een combinatie van oplossingen. Om de nagalm flink te verminderen is gekozen voor 3 grote fotopanelen in de twee grootste ruimten. Deze zorgen niet alleen voor een demping van het geluid, maar door de fotoprints functioneren de panelen ook direct als portfolio van verrichte projecten van BOEi. Om het open karakter van de ruimte te behouden is gekozen voor aanvullende akoestische oplossingen aan het plafond. Deze plafondpanelen zijn zo opgehangen dat ze zo min mogelijk opvallen.

Vakman Peter aan het woord

“Het feit dat het ‘Onze Lieve Vrouw ter Eem Klooster’ een monumentaal pand is gaf ons de uitdaging wat mag en wat kan. In samenspraak met BOEi is gekozen voor een combinatie aan oplossingen aan de wand en het plafond. Op basis van het referentiemateriaal van BOEi hebben we een ontwerp gemaakt voor de 3 fotopanelen. Om de reguliere werkzaamheden op kantoor niet te storen hebben we de producten op een zaterdag geïnstalleerd. De visuals zijn erg gaaf geworden en het akoestisch effect is erg goed merkbaar.” aldus vakman Peter Nijhuis.

 

Meer klanten waar we voor werken

Erik Weenink
Job Harmsen
Dave Lageschaar

Vakmanschap 2.0

Nyink is een jong bedrijf dat op een ambachtelijke manier met haar vak bezig is. Met ons team van vakmensen leveren we kwaliteitsproducten geheel afgestemd op de wensen van onze klant. Tijdens ons vijf jarig bestaan hebben we een breed scala innovatieve producten ontwikkeld die in meerdere Europese landen intensief gebruikt worden. In onze eigen productiefaciliteit in Groenlo is maatwerk eerder standaard dan uitzondering. Met onze anti spiekschermen, concentratieschermen, akoestische oplossingen en scheidingswanden spelen we in op duurzame productie van probleemoplossende producten.

Meer over Nyink & onze vakmensen