De ideale omgeving om te bellen!

In de callcenters van Kalff wordt door een fanatiek team bijna constant gebeld. Dit wervingsbureau gaat voor kwaliteit en wil dit ook terug zien in de gesprekken en bij de werknemers. Zij zijn zich bewust van de werkomgeving die hier invloed op heeft. Doordat veel mensen in een relatief kleine omgeving aan het bellen zijn is het al snel rumoerig. Om dit tegen te gaan waren er scheidingswanden geplaatst. Deze wanden hadden echter geen goede akoestische waarden en de uitstraling was aan vernieuwing toe.

Voor de herinrichting van het nieuwe kantoor heeft Kalff Nyink benaderd om de akoestiek te verbeteren door nieuwe panelen tussen de werkplekken te plaatsen. Doordat alle tafels op het zelfde niveau staan is de opzetwand een effectief en relatief voordelige oplossing. Er is gekozen om voor de 3 individuele afdelingen een aparte kleur van de huisstijl van Kalff te geven, om zo de kleur ook een functie te geven.

Het eindresultaat is een callcenter waar veel meer rust en stilte is en werknemers geconcentreerder kunnen werken.

“Toen we de ruimte binnen kwamen merkten we direct het verschil. Erg fijn!”

Meer klanten waar we voor werken

Erik Weenink
Job Harmsen
Dave Lageschaar

Vakmanschap 2.0

Nyink is een jong bedrijf dat op een ambachtelijke manier met haar vak bezig is. Met ons team van vakmensen leveren we kwaliteitsproducten geheel afgestemd op de wensen van onze klant. Tijdens ons vijf jarig bestaan hebben we een breed scala innovatieve producten ontwikkeld die in meerdere Europese landen intensief gebruikt worden. In onze eigen productiefaciliteit in Groenlo is maatwerk eerder standaard dan uitzondering. Met onze anti spiekschermen, concentratieschermen, akoestische oplossingen en scheidingswanden spelen we in op duurzame productie van probleemoplossende producten.

Meer over Nyink & onze vakmensen