De kracht van een examenscherm

Het examenscherm, ook wel examenschot genoemd, is een welbekende term in onderwijsland. Tijdens de examens wordt het examenscherm tussen de verschillende examenkandidaten geplaatst om afkijken (en dus fraude) te voorkomen. Het examenscherm komt in diverse uitvoeringen, ontwikkelt door Nyink. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in diverse examenschermen en biedt voor elke situatie een geschikt examenscherm.

Aangezien de behoeften in deze examenruimtes zeer divers zijn, heeft Nyink verschillende examenschermen bedacht om in de wensen van de klant te voorzien. Er wordt bijvoorbeeld een in- en uitklapbaar examenscherm aangeboden. Een andere variant examenscherm is een licht gewicht kunststof exemplaar dat eenvoudig op de tafels geplaats kan worden en na het examen weer eenvoudig opgeborgen kan worden, aangezien de examenschermen in elkaar schoven kunnen worden. Ook biedt Nyink een examenscherm aan dat gemakkelijk met een slim klemsysteem tijdelijk op de tafel geklemd kan worden of een zeer solide examenscherm dat permanent en schadevrij op de tafels bevestigd wordt. Daarnaast is het ook mogelijk om akoestische schermen toe te passen, om ook geluidstechnisch de werkplekken te verbeteren waardoor de concentratie van de gebruikers toeneemt. Kortom, Nyink biedt diverse soorten examenschermen aan om de klant in haar behoeften te kunnen voorzien op gebied van examenschermen.

Onze oplossingen in examenschermen

Examenschotten

Bij het horen van het woord ‘examen’ beginnen scholieren al zenuwachtig te worden. De examens zijn altijd een spannende tijd, zowel voor de leerling maar ook zeker voor de leraren en het schoolbestuur. Het schoolbestuur hoeft natuurlijk zelf geen examens te maken, maar ze moeten er wel voor zorgen dat de periode van examens op rolletjes loopt. Dit betekent ook het kunnen facilitairen van alle examenkandidaten op geschikte examenplaatsen. Natuurlijk wil de school fraude tegen gaan en is afkijken daarom absoluut verboden. Uitgaan van het goede vertrouwen van de leerlingen om niet af te kijken gaat helaas niet op in de praktijk. Een goede uitkomst zijn examenschotten. Deze examenschotten worden tijdens de examen tussen de verschillende examenkandidaten geplaatst om afkijken te voorkomen. Vooral bij digitale toetsing zijn examenschotten een goede uitkomst, aangezien daar de tafels niet uit elkaar gezet kunnen worden vanwege o.a. de bekabeling. Meestal is er bij schriftelijke toetsing ook te weinig ruimte (of te veel werk) om alle tafels voldoende uit elkaar te zetten, waardoor examenschotten in deze situatie ook vaak worden toegepast. Nyink biedt meerdere soorten handige examenschotten die flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit als speerpunt hebben.