Akoestische oplossingen tegen galm

Galm is in principe eenvoudig tegen te gaan door het toepassen van geluidsabsorberende materialen. Deze materialen zorgen ervoor dat het geluid niet weerkaatst wordt, maar juist geabsorbeerd wordt. Hier is eenvoudig zelf mee te beginnen door het interieur bijvoorbeeld minder ‘hard’ te maken. Denk hierbij aan een stoffen bank in plaats van een leren bank, het plaatsen van een tapijt of het ophangen van gordijnen. Deze materialen zullen ervoor zorgen dat het geluid minder makkelijk door de ruimte wordt weerkaatst. De kans is echter groot dat dit niet voldoende is, aanvullende oplossingen zijn dan noodzakelijk om de galm te verhelpen.

Een veel gebruikte oplossing tegen galm is het toepassen van akoestische panelen aan de muur. Wij bieden een goed werkende oplossing voor thuis of op het werk die ook nog eens ter decoratie dient. Onze akoestische panelen kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigt en worden voorzien van een kleurendoek of van een print naar keuze. Deze akoestische fotopanelen hebben hoge akoestische waarden waardoor bij toepassing van het juiste formaat de galm sterk zal afnemen. Onze akoestische fotopanelen zijn één van de voordeligste oplossingen die zich in de praktijk hebben bewezen. Daarnaast zijn de panelen op een duurzame en sociale manier geproduceerd. Het grootste deel van ons akoestische fotopaneel bestaat namelijk uit gerecyclede kleding dat van nature zeer hoge geluidsdempende eigenschappen heeft. Een andere akoestische oplossing om de galm te verminderen is het toepassen van een akoestische roomdivider. Deze scheidingswanden worden veelal toegepast in kantooromgevingen of openbare ruimten die tijdelijk of permanent moeten worden opgedeeld, maar zijn uiteraard ook goed in huis toepasbaar.

Meer informatie

Bekijk onze oplossingen om galm te verminderen

Last van echo op kantoor

U bent niet de enige, een echo, ook wel galm is een ergernis van veel mensen. Een te hoge echo is niet alleen irritant en slecht voor de concentratie, het kan zelfs zorgen voor gehoorschade, een serieus probleem dus. Grote echo’s komen vaak voor in ruimtes waar veel harde materialen zijn toegepast en weinig geluidsabsorberende elementen. In het hedendaagse interieur worden veel gladde en strakke materialen toegepast, evenals gladde muren en vloeren. Doordat er veel gladde en harde materialen wordt toegepast, neemt de echo in een ruimte toe. Het is erg belangrijk om de echo te verminderen. Het verminderen van de echo is te realiseren door het toepassen van akoestische producten.

Er zijn meerdere akoestische oplossingen om de echo te verminderen, zoals akoestische opzetwanden. Dit zijn geluidsabsorberende panelen die worden geplaatst op het bureau, voornamelijk in kantooromgevingen. Daarnaast past men ook vaak akoestische dividers, die als op zichzelf staande elementen in een ruimte geplaatst worden. Deze akoestische dividers dienen om de echo te verminderen en meestal ook om een visuele afscheiding te creëren. Zowel de akoestische opzetwanden als akoestische dividers zijn te verkrijgen in diverse maten, kleuren en zelfs eigen opdruk is mogelijk. Om de echo te laten verdwijnen wordt er vaak een combinatie van de bovenstaande producten gebruikt.